Little Boheme Bag

June 17, 2019

 

Van het prachtige garen merk Fonty mocht ik een garen uitkiezen en een patroon hiermee ontwerpen. Ik koos voor Fonty Boheme, een heerlijk garen wat helemaal 'in mijn straatje past". Het bestaat namelijk uit 65% katoen en 35% linnen, een hele prettige natuurlijke mix dus. Het garen heeft nog wel de stoere linnen uitstraling, maar door het katoen voelt en werkt het toch nog heerlijk zacht. 

 

Ik ontwierp een handige klein tasje wat je voor veel doeleinden kan gebruiken. De Little Boheme Bag is leuk als etui voor bijvoorbeeld je haaknaalden, maar ook als make-up bag voor op vakantie of als kleine clutch bij een mooie outfit. 

 

Wat heb je nodig?

 

1x Fonty Boheme kleur 355, 363 en een restje 366 voor het kwastje

Haaknaald 3mm

schaartje

stopnaald

knoopje

 

Gebruikte haaksteken:

Lossen

Vasten

Stokjes

Halve Vaste

Gekruiste stokjes

 

Start met de kleur 355 (donkerbruin)

Haak 45 lossen.

 

Toer 1

Haak in de 4e losse(telt als 1e stokje) vanaf de haaknaald nog 2 stokjes en haak in iedere volgende losse een stokje. Haak in de laatste losse nog 4 extra stokjes en ga verder aan de andere kant. Haak aan deze kant ook weer in elke losse een stokje. In de 1e losse van deze lossen ketting haak je nog 3 extra stokjes en sluit met een halve vaste in de 3e (bovenste) losse, dat telde als eerste stokje.    

 

Toer 2-10

Haak 3 lossen en haak in elke steek een stokje. Sluit met een halve vaste in de bovenste losse van het 1e stokje.

 

Wissel naar kleurnummer 363 (beige)

 

Toer 11-25

Haak 3 lossen. En haak een stokje in een steek terug i.p.v. in een volgende steek. *Sla een steek over en haak een stokje. Haak nu weer een stokje in de overgeslagen steek.* (zo gaan de stokjes elkaar dus kruisen en krijg je deze prachtige textuur). Herhaal *-*. Sluit met een halve vaste in de bovenste losse van het 1e stokje.

 

 

 

 

Toer 26

Haak een losse (telt als een vaste) en haak in de volgende 44 steken een vaste. Haak nu 15 losse en haak weer een vaste in de steek van het volgende stokje. Je hebt nu een lusje voor het knoopje gemaakt. Haak verder in elke steek een vaste en sluit met een halve vaste in de losse aan het begin van deze toer. Hecht af en werk alle draadjes netjes weg.

 

Knoopje

Bevestig nu een met een stukje garen van kleur nummer 366 een knoopje in het midden (recht onder het lusje) van toer 9.  

 

Ps; de beschrijving van hoe je zelf dit schattige handgemaakte knoopje kan maken vind je terug in mijn boek "Handmade". (beschikbaar vanaf begin oktober 2019)

 

Kwastje

Met kleurnummer 366 haak je een ketting van 215 lossen en hecht af. 

 

 

Vouw de lossen ketting een aantal keer dubbel. Knoop door de bovenkant een stukje garen en laat de draadjes omhoog wijzen. Leg het kwastje op een nieuw stuk garen en wikkel dit er omheen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als je dit er omheen gewikkeld hebt, maak je een stevige knoop en knip je het resterende garen af.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met de stopnaald werk je nu alle draadjes weg.

 

 

 

 

 

 

 

 

Je bevestigd het kwastje met de bovenste 2 draadjes aan de zijkant van de Little Boheme Bag. Werk ook nu de draadjes netjes weg.

 

 

 

Veel plezier met dit handige tasje! En mocht je jouw #littlebohemebag willen delen op Instagram; tag je mij dan? Ik vind het super leuk om jullie creaties voorbij te zien komen!

 

 

  

 

 

 

Dit patroon is ontworpen door Jessica Kouwenhoven, @studioforestfriends. Het patroon en de bijbehorende foto’s zijn eigendom van de ontwerper en bedoeld voor privégebruik. Kopiëren of overnemen van (delen van) het patroon is niet toegestaan.

  

Please reload

Our Recent Posts

December 15, 2019

November 5, 2019

June 17, 2019

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

©2018 by Forest Friends

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now