Fijne shopper

November 20, 2018

 

 

Na een flink aantal weken van absolute blogstilte.. werd het wel weer eens tijd om een patroon te delen.. 

 

Ik ontwierp deze #fijneshopper omdat ik het een prettig idee vind om minder plastic te gebruiken. Ook al recyclen we thuis van alles, het is ook beter om helemaal geen plastic tassen meer in huis te halen. Berichten over wetenschappelijk onderzoek waarbij wordt verklaard dat in de meeste vis die we eten, er inmiddels plastic deeltjes gevonden worden..maken mij niet echt blij. Daarnaast staat een gehaakte tas toch ook gewoon veel leuker en mooier als zo'n plastic ding aan je arm?! 

 

In deze #fijneshopper kunnen een hoop boodschapjes, of spullen voor een dagje strand..of je yoga-matje...of...nou eigenlijk van alles wel want het formaat van de shopper is ruim genoeg. En door het lederen handvat kan hij wat meer aan gewicht hebben, maar draagt het ook nog prettig. Ok, genoeg gekletst, op naar het patroon!

 

 

Benodigdheden:

 

ca. 200 gram Yarn and Colors must-have 

(ik gebruikte de kleur 002 cream )

Haaknaald 3

2m (eventueel faux) lederen koord (plat, 2mm breed)

Borduurnaald

Scherp (borduur)schaartje

 

Optioneel;

Een kopje thee en wat lekkers voor jezelf

 

 

Veel plezier met haken en maken!

 

Start met 68 losse

 

Toer 1

2 Dubbele stokjes in de 5e losse vanaf de haaknaald.

*2 losse overslaan, 3 dubbele stokjes volgende losse* herhaal t/m einde van de opzetketting.

Nu ga je de 'bocht om' en haak je in de laatste steek nog 6 dubbele stokjes(totaal dus 9). Je gaat hierna aan de andere kant van de opzet lossen ketting verder,  en herhaal *-* t/m het begin. Ga opnieuw 'de bocht om' en haak nogmaals 3 dubbele stokjes in de laatste steek (eigenlijk dus de eerste, totaal weer 9 dubbele stokjes) Sluit met een halve vaste in de 4e losse ( 1e dubbele stokje).

 

Toer 2

1 Halve vaste in volgende steek (middelste dubbele stokje van de vorige toer) Haak 5 Losse en 1 dubbel stokje in deze steek. *2 Steken overslaan, 1 dubbel stokje- 1 losse- en 1 dubbel stokje in de volgend steek* herhaal t/m het einde van de toer. Sluiten met een halve vaste in het eerste dubbele stokje.

 

Toer 3

1 Halve vaste in volgende steek (om de losse). 4 Losse en 2 dubbele stokjes om dezelfde losse. Haak nu om elke losse tussen de dubbele stokjes van de vorige toer steeds een cluster van 3 dubbele stokjes t/m einde van de toer. En sluit met een halve vaste in de 4e losse (eerste dubbele stokje).

 

Toer 4-29

Herhaal toer 2 en 3

 

Toer 30-34

1 Losse. Haak nu vervolgens 1 vaste in elke steek. Sluit met een halve vaste.  

 

Toer 35

Haak 22 vasten, 24 losse en sla 24 steken over, 45 vasten, 24 losse en sla 24 steken over, 23 vasten. (138) Sluit met een halve vaste.

 

Toer 36

Haak 1 losse. Haak weer een vaste in elke steek, evenals om de losse. Sluit met een halve vaste.

 

Toer 37-40

Haak 1 losse, en vervolgens in elke steek een vaste. Sluit met een halve vaste in de laatste steek. Bij toer 41 hecht je hierna af.

 

 

 

 

Lederen handvat: 

 

Knip 2x 1 meter (faux)leren 2mm koort (plat) en wikkel deze strak om het handvat heen. Net zo veel zodat je het garen niet meer ziet. 'Wurm' dan de uiteinden van het koord tussen het gewikkelde leer vast door het handvat iets te buigen; zo kan je het koord er een aantal cm tussendoor schuiven. Knip het uitstekende stukje af. Klaar!

 

 

 

Heel veel plezier met deze shopper! En mocht je hem maken en delen op instagram; noem je dan mijn naam en tag je hem dan met #fijneshopper? Ik vind het heel erg leuk om jullie exemplaren te zien!

 

 

 

 

 

ps: mocht er ergens per ongeluk een foutje ingeslopen zijn; laat je het me dan alsjeblieft weten? Dan kan ik het aanpassen! 

 

Dit patroon is ontworpen door Jessica Kouwenhoven, @studioforestfriends. Het patroon en de bijbehorende foto’s zijn eigendom van de ontwerper en bedoeld voor privégebruik. Kopiëren of overnemen van (delen van) het patroon is niet toegestaan.

 

Please reload

Our Recent Posts

December 15, 2019

November 5, 2019

June 17, 2019

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

©2018 by Forest Friends

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now