Heerlijke Herfstsjaal

August 2, 2018

 

Een tijdje geleden haakte ik voor mijn dochtertje en mijzelf deze Heerlijke Herfstsjaal. En het leuke van een blog is, is dat ik het patroon nu makkelijker kan delen! Hij is super fijn voor de koudere dagen en hij staat ook zo lekker stoer. En een leuke bijkomstigheid; je kan hem  zo groot (of klein) maken als je zelf wilt, dus hij is voor elke leeftijd geschikt. Ook de keuze voor het soort garen is vrij. Met dik garen krijg je een lekkere chunky sjaal en met dunner garen wordt het een mooi sjaaltje voor op bijvoorbeeld een jurkje. 

 

De sjaal op deze foto's heb ik gehaakt met Tweed garen van de Zeeman en is dus een lekkere dikke en warme sjaal geworden.

 

Het patroon heb ik hieronder uitgeschreven, dus je kan meteen aan de slag!


 

 

Haak 4 losse en sluit de cirkel met een halve vaste.

 

toer 1. 

Haak 5 lossen, 3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes, 1 lossen, 1 dubbelstokje in de cirkel.

 

toer 2.

Keer je werk. Haak 5 lossen. Vervolgens 3 stokjes om de losse van de vorige toer, een losse, 3 stokjes-3 lossen-3 stokjes om de 3 losse van de vorige toer, 1 losse, 3 stokjes om de losse van de vorige toer, 1 losse, en eindig met een dubbel stokje in de 4e losse van de vorige toer.

 

toer3.

Keer je werk. Haak 5 losse, *3 stokjes om de losse van de vorige toer, 1 losse*  (*-*herhalen tot het middelpunt) 3 stokjes - 3 losse - 3 stokjes om de 3 losse van de vorige toer, *-* herhalen tot het einde van de toer en eindig met een losse en vervolgens een dubbelstokje in de 4e losse van de vorige toer.

 

 

Herhaal nu toer 3 zo vaak als nodig om de juiste afmeting van je sjaal te krijgen.

 

 

De rand :

Haak 1 keer losse en keer je werk. Haak op het dubbele stokje 1 vaste, 3 losse en 1 vaste. Vervolgens haak je *1 vaste om elke losse, 1 vaste op het eerste stokje, 1 vaste - 3 losse - 1 vaste op het middelste stokje en weer een vaste op het derde stokje*. Dit *-* herhaal je tot aan de punt. Daar haak je op het eerste cluster van de 3 stokjes; 1 vaste op het eerste stokje, 1 vaste - 3 losse - 1 vaste op het middelste stokje, 1 vaste op het derde stokje. Om de 3 losse haak je opnieuw 1 vaste, 3 losse en 1 vaste. En op de tweede cluster van stokjes haak je weer 1 vaste op het eerste stokje, 1 vaste - 3 losse - 1 vaste op het middelste stokje en 1 vaste op het derde stokje. Vervolgens herhaal je  *-* weer tot het einde. Op het laatste dubbele stokje haak je weer 1 vaste - 3 losse - 1 vaste.


Hecht af en klaar is je Heerlijke Herfstsjaal!

 

 

 

Je kan nu nog kiezen om bijvoorbeeld leuke kwasten aan de punten te hangen zoals op de foto's te zien is.    

 

Veel plezier met maken! En als je hem deelt op Instagram; zou je dan de hashtag  #heerlijkeherfstsjaal willen gebruiken en mij willen taggen? Ik vind het natuurlijk super leuk om jullie creaties te zien! 

 

 

 

 

 

 

Dit patroon is ontworpen door Jessica Kouwenhoven, @studioforestfriends. Het patroon en de bijbehorende foto’s zijn eigendom van de ontwerper en bedoeld voor privégebruik. Kopiëren of overnemen van (delen van) het patroon is niet toegestaan.

 

Please reload

Our Recent Posts

December 15, 2019

November 5, 2019

June 17, 2019

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

©2018 by Forest Friends

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now